Kostnadsfria föreläsningar

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna föreläsningar.

Talarforums föreläsningar är kostnadsfria för representanter från näringslivet och offentlig sektor. Vi vill kunna erbjuda så många olika kunder som möjligt att få chansen att lyssna, därför har vi begränsat antal platser till 2 stycken per kund. Vi kan tyvärr inte ta emot studerande. Anmäl dig via länkarna nedan.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på
08-545 535 00 eller info@talarforum.se

Årets VD – Så blir du en ledare som andra vill följa!

Malin Anjou

Tis 3 sept, Stockholm

Malin Anjou blev nyligen utsedd till Årets VD på Universum Awards. Hon tar dig med på en resa och ger konkreta tips på hur du formar ditt personliga ledarskap. Malin Anjou är VD på Stretch Evolve, hon har tidigare varit koncernchef för Stretch och har byggt upp det skandinaviska konsultbolaget sedan starten 2002, företaget består idag av 10 dotterbolag (hälften av VD:arna är kvinnor) i Sverige, Norge och Danmark. Stretch blev utsedd till Sveriges Bästa Arbetsplats av Great Place to Work tre gånger samt en av Europas bästa arbetsplatser två gånger. De har även fått en rad andra nomineringar och priser.

När: Tis 3 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Fullbokat

Ge kunden de tjänster de ännu inte vet att de vill ha... hur då?

Anna Frankzen Starrin

Fre 6 sep, Lund

Företag blir inte lika gamla, nya innovationer kommer och går och start-up bolag ändrar förutsättningar för hela branscher. Hur påverkar de mänskliga aspekterna den digitala revolutionen? På denna lunchföreläsning möter vi trendanalytikerna och innovationskonsulten Anna Frankzen Starrin. Hon utgår ifrån vad vi människor tänker, tycker, behöver och vill ha i framtiden. I sitt enorma framtidsbibliotek har hon megatrenderna som kommer påverka var och en av oss. Hon belyser megatrenderna med en mängd framgångsrika och mindre framgångsrika case som belyser hur företag har valt att innovera inom sina branscher. Anna ligger även bakom stora framtidsstudier; bl.a. den globala studien Urban trends - the future of cities. Hon medverkar regelbundet i radio och TV, skriver artiklar, håller föreläsningar och driver innovationsarbeten med företag och organisationer. På ett ödmjukt, allvarligt och humoristiskt sätt guidar hon sin publik in i framtiden. Detta tillfälle sker i samarbete mellan Talarforum Och Elite Hotels.

När: Fre 6 sep, Mingellunch 11.45 Föreläsning 12.30-13.15
Var: Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27, Lund

Anmälan

Hitta energin när det blåser

Tommy Ivarsson

Tis 10 sept, Stockholm

Tommy Ivarsson är en av de mest uppskattade och hyllade sommarpratarna i radioprogrammets 60-åriga historia. Därefter har det också blivit två vinterprat. Vi lever i en värld där livet snurrar fort. Det finns knappt utrymme för det viktiga, eller snarare det verkliga livet. Hur hanterar vi oss själva när händer det saker i våra liv och energin inte längre räcker till? Oavsett vilken roll man har i sitt yrkesliv så är man ju bara en människa. Varför är det så svårt att tillåta sig att vara just det? Kan man göra den djupaste krisen till en framgångssaga? Finns det ett genusperspektiv när det handlar om hur vi tacklar motgångar? Bjud in energiknippet, serieentreprenören och företagaren Tommy Ivarsson, som byggt upp flera tillväxtbolag, både som ägare, delägare och på senare år även som affärsstrategisk rådgivare i ägarledda bolag. Tommy ser klara samband mellan starka, trygga, stabila ledare och organisationer med framgångsrika företag. Där det också är ok att vara en människa mitt i livet. Tommy blev känd för en bredare publik sommaren 2017, då han valdes till Lyssnarnas Sommarvärd i Sommar i P1. Programmet sändes den 19 juli och där berättade han om hur han hanterat sitt energidränage i samband med sin sons sjukdom. Om hur han den hårda vägen blev tvungen att kombinera sitt företagande med en ytterst svår privat situation. Programmet fick ett stort genomslag, inte minst bland män mitt i livet.

När: Tis 10 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Bättre beslut i en agil organisation

Tobias Ahlin

Tors 12 sept, Stockholm

En ökande innovationstakt och volatila marknader sätter press på företag och organisationer att bli mer flexibla. Agilt ledarskap sveper över västvärlden och har öppnat upp för nya möjligheter att hantera en osäker vardag, men i vissa fall skapar agilitet en än mer kaotisk vardag än den som den försöker ersätta. Problemet är att vi flyttar ansvaret för beslutsfattande utan att samtidigt anpassa våra processer för hur vi tar beslut. Resultatet är en skuta som ingen egentligen vet vem som kör, och de som kör den saknar kartan för att styra den åt rätt håll. Agilt ledarskap är det första steget in i en modern organisation, men steget tar oss i en oväntad riktning som tvingar oss att transformera hur vi tar beslut. Tobias är designchef på Mojang och driver designen för ett av världens mest populära spel någonsin - Minecraft. Han har tidigare haft ledande positioner på Spotify, GitHub och Hyper Island.

När: Tors 12 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Supertrenderna – Så skapar du framtiden

Henrik Larsson-Broman

Fre 13 sept, Malmö

Aldrig tidigare har det skett så mycket i vår omvärld som nu. Politiskt, socialt, ekonomiskt och inte minst teknologiskt. Allting tycks gå fortare och bli allt rörigare och vi människor har svårt att hänga med. Men det finns sätt att skapa begriplighet och en känsla av trygghet i den förändring vi lever i. Receptet stavas trender. Rätt hanterat fungerar trender som ledstänger och kan guida oss in i framtiden till bättre beslut, investeringar och ökad tillväxt. I den här föreläsningen ger forskaren och trendanalytikern Henrik Larsson-Broman inspiration och tankar om hur vi ska hantera framtiden med hjälp av trender. Han ger även exempel på tre stora trender från nyutgivna boken "Supertrenderna" som kommer forma framtidens företagande och affärslandskap. Morgonens seminarium är ett samarbete mellan Talarforum och Svenska Möten.

När: Fre 13 sept, Kaffe och smörgås från 7.30, föreläsning 8.00 - 9.00.
Var: High Court, Malmöhusvägen 1, Malmö

Anmälan

Öka engagemanget och lönsamheten

Leila Karchaoui

Tis 17 sept, Stockholm

Enligt Leila är endast 16 % engagerade på våra arbetsplatser och gapet mellan generationerna växer i en digitaliserad, globaliserad och snabbföränderlig värld. Idag är det en utmaning att leda och motivera de olika generationerna på våra arbetsplatser. Hur kan man påverka beteende, attityder och kanalisera drivkrafter för att öka engagemanget och lönsamheten? Du som ledare har en viktig roll att spela i en snabbföränderlig och digitaliserad värld. Genom att vara nyfiken, ligga ett steg framför och tänka ”utanför” boxen kan du öka lönsamheten och den humanitära hållbarheten. Leila ger dig konkreta exempel från arbetslivet på hur du som ledare kan ställa krav på resten av organisationen för att öka produktiviteten, effektiviteten och maxa potentialerna på ett hållbart sätt. Hur du kan gasa och bromsa samtidigt utan att tappa farten i verksamheten.

När: Tis 17 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Hedersrelaterat förtryck

Maria Hind Alias

Tors 19 sept, Stockholm

Maria Hind Alias föreläser om hederskultur, hedersvåld och våld mot kvinnor, där hon delar med sig av sina egna erfarenheter och kunskap. Hur det är det är att leva i en hederskontext? Marias föreläsningar ger dig kunskap och förståelse om varför hederskulturen inte är kompatibel med den svenska demokratin och individens strävan efter frihet. Föreläsningarna handlar om erfarenheter av hedersrelaterat förtryck, hedersvåld, mäns våld mot kvinnor och hur man tar sig ur detta. Maria är född i Irak och kom till Sverige när hon var sex år med sina föräldrar och en syster. Hon föreläser om en mycket angelägen fråga där hon själv varit utsatt och delger sina personliga erfarenheter och hur hon lyckades ta sig ur situationen hon befann sig i. Du kommer att få större vetskap om skillnaderna mellan hedersförtryck och mäns våld mot kvinnor, och hur man ska tänka kring hederskultur för att arbeta emot det.

När: Tors 19 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Så kartlägger Facebook, statliga myndigheter och jag ditt liv och dina tankar

Mattias Beijmo

Ons 25 sept, Stockholm

Samma teknologier och metoder som används av diktaturer för att eliminera oliktänkande, används av företag och offentliga organisationer i Sverige. Våra liv blir alltmer digitaliserade och i takt med detta blir det möjligt att kartlägga våra rörelser, åsikter, och tankar. Oavsett vad vi använder på nätet, lämnar vi frivilligt över vårt liv till de stora internetaktörerna som till exempel Facebook, Amazon och Google. Deras affärsidé drivs helt och hållet av data om oss – vi är inte kunderna, vi är handelsvaran. Vi vågar utlova en helt unik och fascinerande upplevelse som kommer att förändra hur du ser på den digitala utvecklingen. Oavsett om du sitter i en ledningsgrupp där digitaliseringen är en av era viktigaste utmaningar, eller om du är en av alla miljarder Facebook-användare därute så kommer du fatta beslut på helt nya grunder efter Mattias Beijmos föreläsning.

När: Ons 25 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Supertrenderna – Så skapar du framtiden

Henrik Larsson-Broman

Tors 3 okt, Göteborg

Aldrig tidigare har det skett så mycket i vår omvärld som nu. Politiskt, socialt, ekonomiskt och inte minst teknologiskt. Allting tycks gå fortare och bli allt rörigare och vi människor har svårt att hänga med. Men det finns sätt att skapa begriplighet och en känsla av trygghet i den förändring vi lever i. Receptet stavas trender. Rätt hanterat fungerar trender som ledstänger och kan guida oss in i framtiden till bättre beslut, investeringar och ökad tillväxt. I den här föreläsningen ger forskaren och trendanalytikern Henrik Larsson-Broman inspiration och tankar om hur vi ska hantera framtiden med hjälp av trender. Han ger även exempel på tre stora trender från nyutgivna boken "Supertrenderna" som kommer forma framtidens företagande och affärslandskap. Morgonens seminarium är ett samarbete mellan Talarforum och Svenska Möten.

När: Tors 3 okt, Kaffe och smörgås från 7.30, föreläsning 8.00 - 9.00.
Var: Gothia Towers, Mässens Gata 24, Göteborg

Anmälan

Ta makten över din stress!

Andreas Piirimets

Fre 11 okt, Stockholm

Andreas Piirimets var den hypereffektive IT-konsulten som efter 15 år av högt tempo och flera kollapser slutligen blev sjukskriven i utmattningssyndrom. Idag har han bytt spår och talar om hur vi kan undvika stress och utbrändhet. Med en blandning av allvar och lättsamhet sammanfattar Andreas aktuell hjärn-, sömn- och stressforskning på ett populärvetenskapligt sätt. Utifrån forskning och egna erfarenheter ger han konkreta tips och strategier kring hur vi hanterar många bollar i luften, livspussel, höga krav och störande avbrott i arbetet. Verktygen riktar sig till både organisationen och individen och handlar om hur vi kan undvika utbrändhet och sjukskrivningar.

När: Fre 11 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

10 saker du måste veta om framtiden

Stefan Hyttfors

Fre 18 okt, Stockholm

Stefan Hyttfors är tvåfaldig Årets talare och en av Sveriges mest uppskattade föreläsare inom framtid, omvärldsbevakning och affärsutveckling. Stefan Hyttfors kommer att berätta om vår komplexa tid då många människor har allt de någonsin kunnat önska, ändå varnar WHO för mental ohälsa som framtidens största hälsoproblem. Den globala ekonomin har vuxit med 800% sedan 1980-talet samtidigt som ekonomiska kriser och behovet av stimulanspaket tilltar. Miljö och hållbarhet är på allas läppar men nedsmutsning, utsläpp och utrotning fortsätter att öka. Ny politik, ny teknik, ny generation… Mycket blir nytt och annorlunda i framtiden men våra gissningar visar sig ofta peka fel.

När: Fre 18 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Vägra att ge upp livet

Shahrzad Kiavash

Ons 30 okt, Stockholm

2012 var Shahrzad klar med sina studier på KTH och hennes karriär hade just börjat. Hon tränade, levde hälsosamt och umgicks med vänner. Som en blixt från en klar himmel drabbades hon av en mycket allvarlig blodförgiftning, meningokocksepsis. Trots 40 operationer tvingas Shahrzad att amputera båda benen nedanför knäna. Några år senare blir hon den första dubbelamputerade kvinna att fixa en triathlon i full olympisk distans. Shahrzads föreläsning tar med dig på en berg- och dalbana av känslor. Hon beskriver en tuff väg tillbaka men också hur hon hittade motivation att gå, springa och cykla vidare efter sitt livs största motgång.

När: Ons 30 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Hjärnsmarta arbetssätt

Gabriella Ringvall

Tis 5 nov, Göteborg

I samarbete med Chefsnätverket Close är du välkommen på ett frukostseminarier om hjärnsmarta arbetssätt i vardagen med massor av tips på hur du kan utveckla arbetssättet på ditt företag. Gabriella hjälper dig ta ett första steg mot att leda smartare och öka effektiviteten i din verksamhet. Samtidigt som du minskar stress och splittrade arbetsdagar genom att ta hand om din och dina medarbetares hjärnor.

När: Tis 5 nov, Frukost 08.00, Föreläsning 8.30-10.00
Var: Odd Fellow, Vasagatan 9, Göteborg

Fullbokat

Hjärnsmarta arbetssätt

Gabriella Ringvall

Tis 19 nov, Stockholm

I samarbete med Chefsnätverket Close är du välkommen på ett frukostseminarier om hjärnsmarta arbetssätt i vardagen med massor av tips på hur du kan utveckla arbetssättet på ditt företag. Gabriella hjälper dig ta ett första steg mot att leda smartare och öka effektiviteten i din verksamhet. Samtidigt som du minskar stress och splittrade arbetsdagar genom att ta hand om din och dina medarbetares hjärnor.

När: Tis 19 nov, Frukost 08.00, Föreläsning 8.30-10.00
Var: Fabriken, Textilgatan 31, Stockholm

Fullbokat

Hjärnsmarta arbetssätt

Gabriella Ringvall

Tis 26 nov, Malmö

I samarbete med Chefsnätverket Close är du välkommen på ett frukostseminarier om hjärnsmarta arbetssätt i vardagen med massor av tips på hur du kan utveckla arbetssättet på ditt företag. Gabriella hjälper dig ta ett första steg mot att leda smartare och öka effektiviteten i din verksamhet. Samtidigt som du minskar stress och splittrade arbetsdagar genom att ta hand om din och dina medarbetares hjärnor.

När: Tis 26 nov, Frukost 08.00, Föreläsning 8.30-10.00
Var: High Court, Malmöhusvägen 1, Malmö

Anmälan

Några av våra kunder om oss

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2