Pär Lager
Fotograf: Niklas Palmklint

Pär Lager

En högpresterande och hållbar organisation

Pär Lager har genom sina olika ledarroller fått en bred erfarenhet inom ledarskap, omvärldsanalys, innovation och kommunikation.

Pär Lager är sedan början av 2000-talet en av Sveriges mest uppskattade föreläsare. Han har en både gedigen och unik egen ledarerfarenhet från börsnoterat internationellt företag, mellanstora ägarledda bolag, startups samt offentlig sektor. Pär Lager sitter i flera styrelser för både företag och organisationer och är tidigare VD och koncernchef för en av Sveriges och Norges ledande utbildningskoncerner.

Han uppfattas som en entusiasmerande ledare som ser värdet av att använda omvärldsanalys och kommunikation som viktiga verktyg för att skapa starka, hållbara och innovativa organisationer som når ambitiösa mål och släpper lös den fulla potentialen ur alla medarbetare och hela organisationen.

Pär Lager föreläser och inspirerar kring framförallt fyra områden;
• Ledarskap – från vision och strategi till självledarskap
• Förändring – förändringsledarskap, innovation och verksamhetsutveckling
• Omvärldsanalys, framtid och trender
• Kommunikation - kommunikativt ledarskap och medarbetarskapet

Pär uppskattas för att anpassa sina föreläsningar och använder såväl sin egen erfarenhet som andras lärdomar och aktuell forskning. Han är en föreläsare som förmedlar mycket energi, använder innovativ interaktion och praktiska exempel i tal, ljud och bild.

Idag sitter Pär i flera styrelser för både företag och organisationer, i allt från Plan International till tech startups som Sqore och Learnster. Han arbetar även med att skapa ledarprogram i både svenska och internationella organisationer, deltar i forskningsprojekt samt skriver böcker och artiklar om ledarskap. 2019 publiceras Pärs bok "Förändringsprincipen" och 2017 kom hans bok "Kommunikativt ledarskap i praktiken".

Tidigare var Pär Lager VD och rektor för reklam- och kommunikationsskolan Berghs School Of Communication. Under den perioden gick Berghs från att vara en välrenommerad svensk skola till att bli internationellt ledande. Under Pärs ledning utsågs Berghs till världens bästa kommunikationsskola av Cannes Lions, världens främsta mötesplats och tävling inom kreativitet och kommunikation. Sedan dess har skolan mottagit utmärkelsen ytterligare 6 gånger, senast 2018.

Pär har också en bakgrund som koncernchef i ett av nordens största utbildningskoncerner – Intendia Group, chef för affärsutveckling i börsbolaget Sifo Group, politiskt sakkunnig på Utbildningsdepartementet samt chef för strategi och omvärldsanalys på Svenska Spel.

Pressbilder

Pär Lager

Pär Lager

Ledarskapscoach

Fotograf: Johanna Norin

Organisation

Framtid

Ledarskap

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2