Tobias Degsell

Från ord till handling - Samarbete, mångfald och tillit

Tobias Degsell är en mycket erfaren och inspirerande föreläsare. Sedan 2010 har han föreläst och agerat workshopledare över hela världen.

Tobias Degsell är expert på kreativitet och lärande, och har tidigare arbetat som bl.a. curator på Nobelmuseet i Stockholm. Tobias gillar data och är duktig på att se mönster. I dag hjälper han företag och organisationer i många olika branscher och länder att tänka och agera nytt. Tobias berättar om svåra saker på ett sätt som gör det lätt att förstå. Gång på gång blir han utsedd till bästa talare på stora konferenser.

Det var inte bättre förr. Om vi jämför världen idag med världen 1901, då t.ex. de första Nobelprisen delades ut, så är världen idag helt klart mycket bättre. Den snabba tekniska utvecklingen förändrar samhället i grunden. Digitalisering, maskininlärning, blockkedjetekniken; listan kan göras lång. Men tekniken utgör, om uttrycket tillåts, bara myntets ena sida. På andra sidan av myntet hittar vi människan. Människan och hennes kreativitet.

Teknisk utveckling är bra, men ny teknik är inte svaret på allt. Vi behöver fler människor, inte färre, som kan vara med och skapa framtiden. Vi behöver fler människor som vill använda sin kreativitet. För ensam är inte stark. Samarbete är a och o.

Alla människor kan vara kreativa, det ligger i vår mänskliga natur. Men det betyder inte att alla människor är kreativa, snarare tvärtom. Att tänka, och framförallt att agera nytt, innebär att man utsätter sig för en risk, något som de allra flesta helst undviker. Kreativitet är dock något som går att träna upp. Något som till och med bör tränas upp. För ett visst mått av risktagande är en förutsättning för att ge möjlighet till en högre avkastning på sikt. Och utan människans kreativitet så blir det inga nya framtida innovationer.

Många talar om förändring. Jag brukar tala om förbättring. Som Stephen Hawking så väl formulerade det: ’Intelligence is the ability to adapt to change’. Det gäller allt och alla, inte minst våra företag och organisationer.

Pressbilder

Tobias Degsell

Kreativitetsexpert

Fotograf: Anna Malmberg

Framtid

Entreprenörskap

Historia

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2