Fotograf: Hans Berggren

Shahrzad Kiavash

Vägra att ge upp livet

"Jag hade två val. Jag valde att leva."

2012 var Shahrzad klar med sina studier på KTH och hennes karriär hade just börjat. Hon tränade, levde hälsosamt och umgicks med vänner. Som en blixt från en klar himmel drabbades hon av en mycket allvarlig blodförgiftning, meningokocksepsis.

Hon överlevde mirakulöst nog, men det gjorde inte hennes underben. Efter mer än 40 operationer kunde läkarna konstatera att benen inte gick att rädda och Shahrzad Kiavash blev tvungen att genomgå en amputation av båda hennes underben. Med denna nya, bistra verklighet hängandes över henne hade hon kunnat välja att ge upp. Istället valde hon att samla sina sista krafter och upparbeta en drivkraft så stark att hon inte bara lyckades kämpa sig tillbaka till livet, utan även vidare.

Sommaren 2015 genomförde hon ett triathlon, 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning med proteser och fick äntligen ta revansch på den elaka sjukdom som drabbade hennne 3 år tidigare. Men hon tänker inte stoppa här! Boka ett föredrag med Shahrzad Kiavash för att få en unik inblick i hur hon går, springer, cyklar och simmar vidare efter sitt livs största motgång.

Shahrzad berättar om sin tuffa väg tillbaka. Hur hon fick motivation att orka leva, börja träna och sätta upp nästintill ouppnåeliga mål.

Lyssna på Shahrzad Kiavash

Vägra att ge upp livet

Vill du bli inbjuden?
2012 var Shahrzad klar med sina studier på KTH och hennes karriär hade just börjat. Hon tränade, levde hälsosamt och umgicks med vänner. Som en blixt från en klar himmel drabbades hon av en mycket allvarlig blodförgiftning, meningokocksepsis. Trots 40 operationer tvingas Shahrzad att amputera båda benen nedanför knäna. Några år senare blir hon den första dubbelamputerade kvinna att fixa en triathlon i full olympisk distans. Shahrzads föreläsning tar med dig på en berg- och dalbana av känslor. Hon beskriver en tuff väg tillbaka men också hur hon hittade motivation att gå, springa och cykla vidare efter sitt livs största motgång. https://www.talarforum.se/speakerimage/shahrzad.kiavash/1670/shahrzad.kiavash.jpg 0

Information

Vilka slags möten engagerar du talare till?

Tack för din anmälan.

Vad roligt att du är intresserad av föreläsningen. Cirka en vecka innan föreläsningen hör vi av oss för att bekräfta din plats. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Pressbilder

Shahrzad Kiavash

Inspiratör och utbildare

Sjukdom / Handikapp

Livsöden

Sjukdom / Handikapp

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2